Referat: Skabersjö IF - AIF BARRIKADEN

Startelvan: Strandell - Gustav, Sénat, Daniel Sv - Alex, Patrik Lu, Johan, Per T -
Mario, Anders, Martin S

Avbytare var Morten Z och Majed som kom in som innermittfältare resp. höger yttermittfältare 25 min kvar och Rashad och Daniel Sosa som inte kom in alls.

Det såg ganska bra ut för vår del första 10 då vi höll spelet väl uppe. Därefter tog Skabersjö successivt över spelet allt mer under 1:a halvlek. Det var dock först i den 40:e min man satte sitt ledningsmål och detta på den första egentliga målchansen från något av lagen!!

Även i 2:a halvlek var det länge rätt fritt från riktigt heta chanser. Det enda som under den första halvtimmen av 2:a möjligen kunde rubriceras som en het chans var ett "nästan-friläge" (kom först mot mål men störd bakifrån) i den 53:e min där deras avslut blev mycket dåligt och Strandell räddade enkelt.

Spelmässigt var vi nu det bättre laget. Runt kvarten kvar hände det lite runt målburarna. Vi var först ytterst nära att få in bollen efter lite flipperspel runt målgårdslinjen. I anfallet efter slår de något som ser ut att vara menat som ett inlägg men tar i bortre stolpen och ut. Sedan har vi ett jättefint läge att få in bollen från nära håll men skottet tar på en av våra egna - hade nog blivit mål annars.

När vi flyttade upp mot slutet blev det naturligtvis fina kontringslägen för Skabersjö och vid ett sådant fällde Daniel Sv som sisteman en motståndare som annars hade raka spåret mot mål vilket naturligtvis ledde till frilägesutvisning.
Detta hände på övertid men det hann hända en hel del till under de fyra övertidsminuterna. Först gjorde Skabersjö 2-0 i 93:e min och sedan reducerade vi till 2-1 i 94:e. Det var Mario som ryckte förbi sin motståndare på kanten och slog en boll snett inåt bakåt till Johan som sköt direkt och den satt vid bortre stolpen -
4:e målet i år, inte dåligt för en som betecknar sig själv som en notorisk icke-målskytt.

Totalt sett en match med mycket ställningskrig och få målchanser där lagen hade var sin halvlek. De nog dock något lite klarare spelövertag i 1:a än vi i 2:a så resultatet var väl inte helt orättvist men kanske hade oavgjort legat närmare till
hands. Det kändes dock som om att vi kunde klarat minst en pinne om matchen varat låt säga en halvtimme till. Vi kändes piggare än dem mot slutet.

Vi sköt alldeles för lite trots många fina lägen. De sköt betydligt mer men oftast väldigt dåliga avslut.

Fortfarande känns det som om det finns mycket mer att få ut av de flesta av våra spelare för närvarande. Vi har inte varit i närheten av vad vi presenterade i vissa träningsmatcher. Förhoppningsvis kommer det på fredag när vi möter de tidiga serieledarna Skanör Falsterbo.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 6-4 Skott på mål: 4-7 Skott utanför: 4-8